Automatiske ure

1

 

Et automatisk ur er spændende, charmerende og unikt. At se mekanikken arbejde og forvandle sekunder til minutter er næsten helt fortryllende. Et klassisk kvarts ur bliver kedeligt ved siden af det unikke og avancerede automatiske ur. Hos Ditur mener vi, at alle bør have råd til et automatisk ur. Vi mener, at et prisniveau, hvor alle kan få drømmen om et automatisk ur opfyldt, er muligt.

Nedenfor er det defineret mere præcist, hvad det vil sige, at et ur er automatisk og drevet af kinetisk energi. Ditur lægger stor vægt på at tilbyde mekaniske ure af god kvalitet til fornuftige priser. Se vores udvalg af automatiske ure til mænd her & vores udvalg af automatiske ure til damer her.

armand
Hvad er et automatisk ur?

Et automatisk ur bruger en automatisk mekanisme til at holde urværket i gang. Dette står i kontrast til moderne kvarts ure, som blot er drevet elektronisk af et batteri. Det automatiske værk drives af kinetisk energi, der opstår når uret er i bevægelse, eksempelvis på din arm. Man kan også "oplade" urets gangreserve ved at trække det op. Et ur der kun er mekanisk, men ikke automatisk skal altid trækkes op, dette får ikke kinetisk energi fra bevægelse. Mekanismen, hvoraf uret får navnet mekanisk er meget komplekst afhængigt af de forskellige ure. Ofte opstår den kinetiske energi ved bevægelse, denne kraft overføres, gennem en række tandhjul og mekanismer, til svinghjulet, som svinger frem og tilbage med en konstant hastighed. Dette medfører den karakteristiske tikkende lyd.

 

Vigtigt! Vedligeholdelse og information om mekanisk automatiske ure.

Hvis dit ur er mekanisk automatisk betyder det, at uret trækker sig selv op blot ved tilstedeværelsen på din arm. Hvis du ikke bruger uret hver dag, eller du ikke er fysisk aktiv, kan det være en god idé selv at trække uret op for at få det til at gå så præcist som muligt. Dette gøres ved at dreje kronen 10-15 gange med uret. Mere end 15 gange kan i nogle tilfælde skade urværket. For at justere dato er det vigtigt, at man følger nogle simple regler ellers kan man beskadige urværket. Dato- og ugedagsændring må ikke ske mellem kl. 22:00 og 03:00 og det er vigtigt, at man undgår at dreje kronen modsat uret. Med mindre andet fremgår af dit mekaniske ur, så er det vandafvisende. Urene er typisk vandafvisende til 3 Atm. De kan tåle regnvejr mm. Men de er ikke egnet til bad, svømning eller dykning. Et automatisk ur kan vinde og tabe tid, her er der flere faktorer som spiller ind. Den største fakorer her er magnetisme f.eks smartphone, computer mm.. Vedligeholdelse af et mekanisk ur: Ligesom alle andre mekaniske ure er det en god idé, at man hver 2. år tager uret til en urmager og får det efterset, så det beholder sin ydeevne. Hvis du stadig sidder med spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kundeservice på [email protected], hvor alle henvendelser besvares indenfor 24 timer.