Tilpasning af lænken - videoguide

På langt de fleste ure, er det nemt selv at tilpasse eller skifte lænken. Det eneste du skal bruge er et lænkeværktøj.

På videoen nedenfor kan du se, hvordan du gør ved hjælp af vores lænkeværktøj. 

 

Når du skal tilpasse din lænke, er det vigtigt, at du orienterer dig om, hvilken retning stiften skal skubbes ud. Enten er det angivet ved hjælp af små pile på indersiden af lænken, i dette tilfælde skal du skubbe i pilens retning. Hvis der ikke er en pil som indukation, ser du i stedet en lille fordybning ved splitten i den side af lænken, hvor du skal skubbe.

Det er meget vigtigt, at splitten bliver indført på samme måde, som den sad, før du gik i gang med tilpasningen. Hvis du kommer til at indsætte stiften i modsatte retning, er der en chance for, at stiften knækker. 

Du får det pæneste resultat, hvis du fjerner et lige antal led på begge sider af låsen. Hvis du fx ønsker at forkorte lænken med to led, er det en god ide, at fjerne ét led på hver side. 

Lænkeværktøj

Lænkeværktøj er til dig, der har et ur med en lænke, som skal tilpasses. Alle lænker kommer i en standardlængde, og derfor er det ofte nødvendigt enten at forkorte eller forlænge lænken, inden du tager uret i brug.

Det kan også være, at du har et ur liggende, som du ikke længere kan passe, eller som du ønsker at forny ved at skifte til en anden lænke. 

 

Når du køber et ur eller et lænkeværktøj hos os, modtager du sammen med din ordrebekræftelse en PDF-fil med en guide, så du har de bedste forudsætninger for at bruge vores værktøj. 

Du finder vores lænkeværktøj på vores side her.

Værktøjssæt

Hvis du vil sikre dig, at dit ur får så lang en levetid som muligt, kan et vørktøjssæt til små reperationer og almindelig vedligehold være en god ide at investere i.

Der er en række ting, som du selv kan løse, fremfor at gå til urmager. Med vørktæjssættet får du fx mulighed for selv at skifte batteri, skifte rem/lænke, spænde eller skifte låsen samt skifte topled. 

 

På vores Youtube kanal guider vi dig nemt og sikkert gennem de opgaver, du sagtens selv kan løse.

Du kan se vores standard værktøjssæt her.

Værktøj til batteriskifte - bagkasse åbner  

Når du skal skifte batteriet, får du brug for et værktøj til at åbne bagkassen. Værktøjet fungerer på ure, der ikke har skrue bagkasse. Det betyder, at hvis bagkassen på dit ur er glat, uden huller til skruer eller anden teknik, så er dette værktøj den bedste løsning, til at få åbnet op og skiftet batteriet til et nyt. 

Dette værktøj findes også i det store vørktøjssæt.  

Du finder værktøjet på vores side her.

Vi forhandler desuden både enkelte batterier og større batteripakker. Dem finder du her.

Springbar sæt

En springbar er en springfjeder der hæfter ur-lænke eller rem til urkassen. Springbaren er en sliddel, som du kan ske at få behov for at udskifte. Derfor tilbyder vi et komplet sæt med springbars i god kvalitet til alle størrelser, som passer både til læderremme, lænker, urlåse mv. i rustfrit stål.  

Du finder springbar sættet her.

Værktøj til skift af rem og springbar

Dette værktøj er et "must have" for ursamlere. Værktøjet bruges til at skifte remme og spring bar på dit ur. Værktøjet er af høj kvalitet i rustfrit stål.   

Du kan se, hvordan du bruger værktøjet på vores Youtube kanal her.

Du finder værktøjet på vores side her.

Værktøjssæt XL

Har du mod på at give dig i kast med de lidt mere avancerede reparationer, har du muligheden for at erhverve dig et udvidet værktøjssæt. 

Sættet indeholder, ligesom vores standard værktøjssæt, alt hvad du skal bruge til almindelige små opgaver og meget mere til. Med det store sæt får du fx også mulighed for selv at måle batteriet samt åbne og lukke bagkassen med specialværktæj mv. 

Du finder vores værktøjssæt her.