💥 Gør et kup til Januarudsalg! Klik her 👈

FAQ

1

 

Hvad er forskellen på et automatisk mekanisk ur og et kvarts ur?

Overordnet set kan alle ure på Ditur.dk deles op i to kategorier; mekanisk automatiske ure og kvarts ure. Langt de fleste ure er klassiske kvarts ure, hvilket betyder, de er batteridrevne. Et mekanisk automatisk ur drives derimod af kinetisk energi, der opstår, når uret er i bevægelse. Et mekanisk automatisk ur har derfor et mere komplekst urværk, der drives via et rotationshjul, som trækker værket op. Læs mere her.

 

Hvor hurtigt leverer I?

Vi har dag-til-dag levering, når der bestilles på hverdage inden kl. 16. Bestilles der fredag inden kl. 16, leveres din ordre i de fleste tilfælde om lørdagen, såfremt den er bestilt til levering i en pakkeshop.

 

Hvordan laver jeg en ombytning/returnering/reklamation?

Hvis du ønsker at ombytte din vare, skal du hente en returlabel her. Vi returnerer beløbet til den angivne konto i ordren efter modtagelse og du kan samtidig foretage et nyt køb på den ønskede vare i en ny ordre på hjemmesiden. 

Ønsker du blot at returnere din vare og gøre brug af de 99 dages returret, anvender du samme label som ovenfor og udfylder returformularen med returårsag. Igen returnerer vi beløbet til den angivne konto i ordren efter modtagelse af returpakken. 

Hvis der er tale om en reklamation, skal du bruge vores reklamationslabel her og vedlægge en seddel med årsag til reklamationen samt dit ordrenummer. En typisk behandling af din reklamation tager 4-8 hverdage. I travle perioder kan det dog variere i op til 14 dage. 

 

Er Ditur.dk autoriseret forhandler?

Ditur.dk forhandler udelukkende produkter via autoriserede forhandlerled, hvorfor du trygt kan handle dit nye ur velvidende, at der er garanteret ægthed og garanti på alle vores varer.

 

Hvordan tilpasser jeg lænken på mit ur?

Herunder følger en guide til, hvordan du på et ur med lænke kan fjerne eller tilføje led, så du kan spare turen forbi urmageren. Du kan tilkøbe et værktøjssæt til tilpasning af urlænke, som er nemt at anvende på alle slags ure her. Fremgangsmåden er relativ simpel og tager ikke mere end 5-10 minutter. 


Guide:

Overvej hvor meget du skal have af remmen. Typisk er der ca. 6 aftagelige led på lænken og i nogle tilfælde 3 finjusteringshak i låsen.

  • På bagsiden af remmen sidder der små pile, som indikerer, hvilken vej du skal presse stiften ud.
  • Læg lænken i den grå plastikblok, så pilene vender nedad og dermed kan slåes ud i den korrekte retning 
  • Tag en af slagpindene og den lille hammer og slå en stift i lænken ud stille og roligt. Stiften skulle gerne løsne sig og komme ud i den anden ende. Pas på ikke at ridse lænken. 
  • Sæt lænken sammen igen ved at trykke en stift ind i den modsatte retning af pilen bagpå lænken, når det ønskede antal led er fjernet.

Du kan se hvordan det gøres i en video her.

Lykkes det ikke for dig, kan du altid kontakte kundeservice, som vil hjælpe dig på bedste vis. Skriv til [email protected]

 

Får jeg en urkasse med til uret?

Alle produkter leveres i original emballage - uanset om det er smykker, ure eller andre varer. Vi er autoriserede forhandlere af alle de brands, der findes på Ditur.dk, hvorfor alt leveres i original emballage med originalt tilbehør, herunder urkasser.  

 

Hvordan skal jeg indstille mit ur?

Du indstiller dit nye ur ved at trække kronen ud i position 2 - som er den yderste position. Vær opmærksom på, at der på dykkerure (ure med 20 ATM og derover) sidder en skruekrone, hvorfor denne skal skrues og ikke trækkes ud. Når kronen er trukket eller skruet ud, drejer du kronen indtil tiden passer. Herefter trykker eller skruer du den helt ind til uret igen.  

Datoen på uret indstilles typisk ved at trække eller skrue kronen ud i position 1, hvor kronen er halvt ude. Her kan du dreje til datoen passer. På ure med kronografer skal datoen og ugedagen sommetider stilles på de to knapper som er henholdsvis over og under kronen på uret (kronen er den midterste knap på siden af uret). 

Hvis dit ur er automatisk mekanisk betyder det, at uret trækker sig selv op ved bevægelse, altså blot ved tilstedeværelse på din arm. Hvis du ikke bruger uret hver dag, eller du ikke er fysisk aktiv, kan det være en god idé selv at trække uret op for at få det til at gå så præcist som muligt. Dette gøres ved at dreje kronen 10-15 gange med uret, men ikke mere end det. 

For at justere dato i dit mekaniske ur er det vigtigt, at man følger nogle simple regler, da man ellers kan man beskadige urværket. Ændring af dato og ugedag må kun ske mellem kl. 6 og kl. 12 (18:00-24:00 eller 6:00-12:00) og det er vigtigt, at man undgår at dreje kronen modsat uret.

Har du flere spørgsmål til indstilling af dit ur, må du endelig kontakte vores kundeservice på [email protected], som sidder klar til at guide dig.