Faq

Hvad er forskellen på automatisk mekanisk ur og kvarts ur?

Overordnet kan alle ure på Ditur.dk deles op i to kategorier; mekaniske automatiske ure og kvarts ure. Langt de fleste er kvarts og er batteridrevet. Et mekanisk automatisk ur har ikke et batteri, men er derimod drevet via kinetisk engeri, som opstår ved bevægelse. Uret har derfor er mere kompleks urværk, der drives via et rotationshjul, der trækker værket op. Læs mere her.

Hvor hurtigt leverer i?

Vi leverer alle ordre dag-til-dag, hvis der bestilles på en hverdag inden kl. 16. Bestilles der fredag leveres pakken først den efterfølgende hverdag.

Får jeg en urkasse med til uret?

Alle ordre leveres i original emballage. Vi er autoriseret forhandler af alle brands, der findes på Ditur.dk, hvorfor alt leveres i original emballage med originalt tilbehør. 

Er Ditur.dk autoriseret forhandler?

Ditur.dk køber udelukkende produkter via autoriseret forhandlerled, hvorfor du trygt kan handle dit nye ur her velvidende, at det er originalt og med garanti.

Hvordan skal jeg indstille mit ur?

Du indstiller dit nye ur ved at trække kronen ud i position 1. Her drejer du kronen indtil, at tiden passer. 

Hvis dit ur er automatisk mekanisk betyder det, at uret trækker sig selv op blot ved tilstedeværelsen på din arm. Hvis du ikke bruger uret hver dag, eller du ikke er fysisk aktiv, kan det være en god idé selv at trække uret op for at få det til at gå så præcist som muligt. Dette gøres ved at dreje kronen 10-15 gange med uret. For at justere dato er det vigtigt, at man følger nogle simple regler ellers kan man beskadige urværket. Dato og ugedag ændring må kun ske mellem kl. 6 og kl. 12. (18:00-24:00 eller 6:00-12:00) og det er vigtigt, at man undgår at dreje kronen modsat uret. Med mindre andet fremgår af dit mekaniske ur, så er det vandafvisende. Urene er typisk vandafvisende til 3 Atm. De kan tåle regnvejr mm. Men de er ikke egnet til bad, svømning eller dykning. Vedligeholdelse af et mekanisk ur: Ligesom alle andre mekaniske ure er det en god idé, at man hver 2. år tager uret til en urmager og får det efterset, så det beholder sin ydeevne. 2


Indstil viserne

Dato og ugedag indstilles som hovedregel på de 2 knapper ovenfor og nedenfor kronen. (kronen er den midterste "knap"). Hvis dit ur har dato og årstal øverst i skiven indstilles dette på 2 knapper på modsatte side af kassen end kronen. Her skal man have fat i en spids genstand, for så at trykke på knappen. Har du flere spørgsmål herved kan du kontakte kundeservice på kontakt@ditur.dk.


Hvad betyder de forskellige visere på mit ur?

Udover sekund og minut viserene, har en del af vores mekaniske og kvarts ure også 3 små visere. Skiven længst til højre indikere oftest dato. Den midterste fungere, som et 24 timers ur og den længst til venstre viser ugedagen.


Hvordan tilpasser jeg lænken på mit ur?

Dette er en guide til, hvordan du på et ur med lænke kan fjerne eller tilføje led. Normalt når man køber et ur med lænke skal man lige forbi urmageren og have det tilpasset, men det vil vi gerne spare dig for. Du kan tilkøbe et lænkeværktøj, som nemt kan bruges til at tilpasse lænken. Derudover kan det være en god idé at anvende en tang. Fremgangsmåden er relativ simpel og burde ikke tage mere end 5-10 minutter. Ellers vil enkelte urmagere rundt omkring gøre det gratis eller for et mindre beløb.


Guide:

  1. Overvej hvor meget du skal have af remmen, der er 6 aftagelige led, og 3 finjusteringshak i låsen.
  2. På bagsiden af remmen sidder der små pile, som indikere hvilken vej du skal presse stiften ud.
  3. Tag det tilsendte værktøj og pres relativt hård, men pas på ikke at ridse uret. Stiften skulle gerne løsne sig og komme ud i den anden ende.
  4. Falder stiften ikke ud bruges en tang til at trække stiften hele vejen ud.
  5. Sæt stiften tilbage i hullet når du skal samle leddene igen.

Lykkedes det ikke for dig, kan du kontakte kundeservice, som vil forsøge at hjælpe dig på bedste vis. Skriv til kontakt@ditur.dk