Mekanisk automatiske ure

Et mekanisk ur er uden tvivl noget særligt og unikt. Nedenfor er det defineret mere præcist, hvad det vil sige, at et ur er mekanisk og drevet af kinetisk energi. Ditur.dk ligger stor vægt på at tilbyde mekaniske ure af god kvalitet til fornuftige priser. Se vores udvalg af automatiske mekaniske ure her.

Et mekanisk automatisk ur er spændende, charmerende og unikt. At se mekanikken arbejde og forvandle sekunder til minutter er næsten helt fortryllende. Et klassisk kvarts ur bliver kedeligt ved siden af det unikke og avancerede mekaniske ur. Hos Ditur.dk mener vi, at alle bør have råd til et mekanisk automatisk ur. Derfor har vi mekaniske automatiske ure i en prisklasse helt ned til 250 DKK. Et prisniveau, hvor alle kan få drømmen om et mekanisk automatisk ur opfyldt. 

 

Hvad er et automatisk mekanisk ur?

Et mekanisk ur bruger en automatisk mekanisk mekanisme til at holde urværket i gang. Dette står i kontrast til moderne kvarts ure, som blot er drevet elektronisk af et batteri. Det mekaniske værk drives af kinetisk energi, dette er en energi der opstår når uret er i bevægelse, eksempelvis på din arm. Man kan også "oplade" urets gangreserve ved at trække det op. Et ur der kun er mekanisk, men ikke automatisk skal altid trækkes op, dette får ikke kinetisk energi fra bevægelse mm. Mekanismen, hvoraf uret får navnet mekanisk er meget komplekst afhængigt af de forskellige ure. Ofte opstår den kinetiske energi ved bevægelse, denne kraft overføres, gennem en række tandhjul og mekanismer, til svinghjulet, som svinger frem og tilbage med en konstant hastighed. Dette medfører den karakteristiske tikkende lyd. armand


Vigtigt! Vedligeholdelse og info om automatisk mekaniske ure.

Hvis dit ur er automatisk mekanisk betyder det, at uret trækker sig selv op blot ved tilstedeværelsen på din arm. Hvis du ikke bruger uret hver dag, eller du ikke er fysisk aktiv, kan det være en god idé selv at trække uret op for at få det til at gå så præcist som muligt. Dette gøres ved at dreje kronen 10-15 gange med uret. Mere end 15 gange kan i nogle tilfælde skade urværket. For at justere dato er det vigtigt, at man følger nogle simple regler ellers kan man beskadige urværket. Dato og ugedag ændring må ikke ske mellem kl. 22:00 og 03:00, og det er vigtigt, at man undgår at dreje kronen modsat uret. Med mindre andet fremgår af dit mekaniske ur, så er det vandafvisende. Urene er typisk vandafvisende til 3 Atm. De kan tåle regnvejr mm. Men de er ikke egnet til bad, svømning eller dykning. Vedligeholdelse af et mekanisk ur: Ligesom alle andre mekaniske ure er det en god idé, at man hver 2. år tager uret til en urmager og får det efterset, så det beholder sin ydeevne. Hvis ovenstående ikke gjorde det mere klart, er du velkommen til at kontakte kundeservice, som vil uddybe det yderligere og besvare spørgsmål. Kundeservice kan kontaktes på kontakt@ditur.dk, hvor alle henvendelser besvares indenfor 24 timer.

Hos Ditur.dk sælger vi mekaniske automatiske ure til priser, hvor alle kan få deres drøm opfyldt. Du kan se vores udvalg lige her.