1

Oris

ORIS blev grundlagt i 1904 i den schweiziske by Hölstein, hvor de den dag i dag stadig har deres hovedkontor. ORIS er en del af en lille håndfuld urmærker, der udelukkende producerer mekaniske ure. Her er tale om et håndværk der har eksisteret i flere hundrede år, og som i bund og grund ikke har forandret sig særligt meget. Det handler om fascinationen ved de mekaniske værker og den glæde ejeren skal føle ved at bære et mekanisk ur.

ORIS har med deres netop lancerede Caliber 400 urværk også vist deres innovative og fremadsynet tilgang til ure, ikke kun er begrænset til de dyre modeller. De har fået at udvikle et sublimt in-house urværk, i en prisklasse som ikke mange andre producenter kan være med i.

Deres kollektion spænder bredt, lige fra de populære dykkerure i Aquis til de smukke og klassiske ure i deres Culture kollektion.

Se hele udvalget

Kollektioner fra Oris

Aquis Date

 Oris Aquis Date er selve essencen af Oris i deres moderne form, og i denne udgave kommer den med sin yderst klassiske 41,5mm størrelse. Aquis Date har et udseende der slår benene væk under en med keramisk indlæg i bezel og sunburst skive kun brudt af en elegant datovisning. Indmaden er dog noget der vil fryde entusiasterne derude. Oris' caliber 733 er baseret på et Sellita SW200 automatisk mekanisk urværk, der på mange måder igen minder om et ETA2824 der har fået markante opgraderinger, som for eksempel et Incabloc beskyttelsessystem mod stød og kraftige bevægelser. Dette gør at Aquis Date er en solid tidsholder, og vender man uret kan man også se de karakteristiske røde high-mech dele i urværket som Oris har påført det ellers så "almindelige" Sellita SW200. Kort sagt er Caliber 733 et rigtig godt urværk, og til prisen har Oris sørget for at det er i toppen af feltet indenfor sin prisklasse.

Divers Heritage

 Når Oris først går tilbage i tiden og genopliver en af deres klassikere fra 60'erne, skal der ikke spares på noget. Divers 65 er et fantastisk throwback til Oris dykkerure fra 60'erne, og er nærmest 1 til 1 identiske med dens bedstefar. Oris har valgt at flytte datovisningen samt fremhæve den en smule mere, men uret er ellers fuldstændig magen til - og det er der gode grunde til! Uret er lavet som et dykkerur, hvorfor skiven stadig er blæksort med en anelse shine, markeringerne kommer i en nærmest solbleget hvid/gul og bezel er lavet i aluminium også farvet sort for ikke at distrahere fra funktionerne

Propilot

 Oris har med deres ProPilot serie gået "back to basics" med ure der har en tydelig funktion og æstetik.

Big Crown

I 1910 begyndte ORIS at lave de piloture, der siden er blevet en helt central del af deres kollektion. De klassiske Big Crown modeller hylder fortiden og det ikoniske design, som ORIS er blevet verdenskendte for. Pointer Date modellen der blev introduceret i 1938 fas i flere forskellige varianter, og har virkelig oplevet en renæssance i de senere år. Big Crown Propilot modellerne er moderne inspireret piloture, med letlæselige skiver og klassiske funktion såsom GMT, Chronograph og worldtimer. Sidst, men ikke mindst, så er der Big Crown Propilot X Calibre 115 med et moderne udtryk, skeletteret skive og ORIS eget in-house urværk Calibre 115.

Artelier

 Oris Artelier Caliber 111 er storebroen til Oris første in-house urværk siden 1980, nemlig Caliber 110. Caliber 111 byder på den samme exceptionelle gangreserve på 10 dage, men nu også med Date funktion. Urværket i sig selv er et moderne vidunder i en utrolig lille indpakning, da det kun måler 34mm hvoraf tønden optager 1/3 af hele urværket. For at kunne holde på energien i et ur med 10 dages gangreserve er fjederen hele 1,8m lang.