SUMMER SALE - MINDST 40% RABAT - SHOP HER!  

06. Kan 2021
Skrevet af Januar 2018

Stor ur guide: Sådan finder du uret, der passer perfekt til dig 

Her hos Ditur slår vi ofte på tromme for vores store udvalg af mere end 4000 forskellige ure til mænd og kvinder. 4000 forskellige ure er mange ure – faktisk rigtig mange. Indrømmet. Derfor forstår vi godt, hvis du taber pusten i jagten på dit nye ur, når du bliver mødt med så mange forskellige muligheder. Men frygt ej! I dette blogindlæg vil vi nemlig guide dig gennem de vigtigste aspekter, du skal have for øje, når du skal finde dit næste ur. Her vil vi bl.a. komme ind på type af urværk, urets størrelse samt urmærker.

Inden vi når så langt, tænker du måske ”Hvorfor skal jeg egentlig bære ur i 2020? Jeg har jo min smartphone, der fint viser, hvad klokken er”. Og det er helt rigtigt. Men du kan ikke have din smartphone om håndleddet. Eller det kan du godt, men det ville se meget dumt ud. Så her kommer en lille forsvarstale for, hvorfor dit håndled har fortjent at blive udstyret med et armbåndsur. 

Hvorfor bære et ur?

Med et ur kan du se, hvad klokken er. Den er god nok. I hørte det her først. Spøg til side, så har ure andet end et praktisk formål. Ure er nemlig et udtryk for din personlige stil, og med det rette ur kan du fuldende dit look. I dag bliver ure i højere grad opfattet som et smykke i takt med, at smartphones har overtaget rollen som tidsviser.  

Nok om urets praktiske og kosmetiske værdi i denne omgang. Lad os tage et kig på urets størrelse, og hvilke overvejelser du skal gøre dig i den forbindelse.

Hvor stort skal uret være?

Der findes naturligvis ikke ét korrekt svar på dette spørgsmål. Det kommer an på smag og behag og størrelsen på dit håndled. Det populære ordsprog ”Det er ikke størrelsen, men gørelsen” kommer ikke helt til sin ret inden for urverdenen. Hvis uret er for stort, vil det se klodset ud, modsat et for lille ur, hvor du ikke kan se, hvad klokken er, ligesom urets lille størrelse vil få dit håndled til at se unaturligt stort ud. 

Størrelsesguide til herreure 

Når vi hos Ditur guider vores kunder i urets størrelse, så tager vi ofte et kig på urkassen. I den forbindelse har vi udarbejdet nogle generelle retningslinjer i forhold til urkassens størrelse. Tager vi et kig på ure til mænd, definerer vi et ur, hvis diameter er 43 mm. eller større, som et stort herreur. Ure på 40-42 mm. er en klassisk størrelse herreur, mens ure på 39 mm. eller mindre er eksempler på små herreure. 

Størrelseguide til kvindeure 

Vender vi blikket mod ure til kvinder, kan disse defineres som små, hvis urene er 32 mm. eller mindre. 33-37 mm. er derimod klassiske størrelser, mens 38 mm. eller derover er kendetegnet ved at være store kvindeure. 

Hvis du ikke lige sidder med en lineal eller et målebånd til at måle dit håndled med, kan vi oplyse, at en 5-krone måler 28,5 mm. i diameter. På den måde kan du få en lille fornemmelse af, hvor stort dit kommende ur skal være.

Hvordan skal dit ur fungere?

Når du skal ud og købe et nyt ur, er det afgørende at stille dig selv følgende spørgsmål: Vil jeg have et ur, der skal holdes i gang, eller vil jeg have et ur, der går af sig selv?

Kvartsure

Hvis du vil have et ur, der kræver minimal vedligeholdelse, så er et kvartsur højst sandsynligt noget for dig. Kvartsure er de mest udbredte armbåndsure på markedet, og det skyldes blandt andet det simple og præcise urværk, der er batteridrevet. Det eneste, du skal vedligeholde ved et kvartsur, er batteriet. Dette skal dog først skiftes efter flere års brug, og det kan gøres nemt og billigt hos en urmager. 

Mekanisk automatisk ur

Har du derimod lyst til et ur, du selv skal holde i gang, så er mekaniske automatiske ure måske sagen. Hvis dit ur er mekanisk automatisk betyder det, at uret trækker sig selv op blot ved tilstedeværelsen på din arm. Dette sker gennem den kinetiske energi, hvor denne kraft overføres - gennem en række tandhjul og mekanismer - til svinghjulet, som svinger frem og tilbage med en konstant hastighed. Dette medfører den karakteristiske tikkende lyd. Hvis du ikke bruger uret hver dag, eller du ikke er fysisk aktiv, kan det være en god idé selv at trække uret op for at få det til at gå så præcist som muligt. 

Det mekanisk automatiske ur er dermed til dig, der kan lide den avancerede teknik bag et ur. Du kan læse meget mere om mekanisk automatiske ure her. 

3 typer: Den klassiske, den sporty og den ekstravagante

Med urets indre på plads kan vi nu bevæge os videre til tre forskellige urkategorier, der passer til tre forskellige personligheder. Måske (måske ikke) kan du se dig selv i en af de tre kategorier. I al fald starter vi ud med typen, der elsker det klassiske look.

  1. Den klassiske urelsker 

Hvis du er less is more-typen, så er nedtonede og minimalistiske ure et must. De er kendetegnet ved en simpel urskive, en klassisk læderrem, stållænke eller en elegant meshlænke, der oser af klasse. Med kendte brands som Skagen, Daniel Wellington, Llarsen og Tissot, der alle producerer stilrene ure, finder du klassiske ure til både mænd og kvinder hos Ditur. Hvis du er mand, kan du finde vores store udvalg af klassiske ure her, og er du kvinde, kan du finde det her. 

  1. Den sporty urelsker

Hopper vi ud af jakkesættet og den fine kjole og over i løbeskoene eller vandrebukserne, så møder vi den sporty urelsker. Her er urets holdbar- og robusthed i fokus, da det skal kunne tåle en aktiv hverdag. I den forbindelse kan man med fordel kigge på urets ATM, der siger noget om urets vandtæthed. Hvis du gerne vil bruge uret i forbindelse med svømning eller andre aktiviteter på vandet, skal du op på mindst 5 ATM. Du kan læse meget mere om ures vandtæthed her. 

For den sporty urelsker er det også vigtigt, at uret er udstyret med en holdbar og fleksibel rem, der kan holde til lidt mere end det sædvanlige. Derfor anbefaler vi, at man vælger et ur med stof- eller gummirem, hvis man vil bruge uret, mens man dyrker sport. Ved at klikke her finder du vores store sortiment af sporty ure.

Når man taler om sportsure, er det selvfølgelig umuligt at komme uden om smartwatches. Med sådan et om håndleddet kan du måle alt fra puls til søvnrytme. Et smartwatch er dermed et must for dig, der gerne vil måle og forbedre dine fysiske præstationer. Du kan gå på opdagelse i vores brede udvalg af smartwatches til mænd og kvinder her.

  1. Den ekstravagante urelsker

Bliver du varm om hjertet ved tanken om at være i centrum? Elsker du, når alles blikke glider hen på dig? Så er du med sikkerhed den ekstravagante urelsker. Her må der gerne være fart over feltet, og folk skal først se dit ur og dernæst dig. Til denne type urelsker anbefaler vi store herre- og dameure i et modigt design – hvad end det er et ur udført i et komplet guldlook eller en urskive i en iøjnefaldende farve. Derudover må uret også gerne have en vis tyngde, så man bliver mindet om dets tilstedeværelse på sit håndled. 

Hvor mange ure har du brug for?

Det er et spørgsmål, der deler vandene blandt urentusiaster. Nogen vil argumentere for, at man skal holde sig til ét ur, mens andre vil sige, at man skal have adskillige ure, som man kan matche med ens outfit. Sidstnævnte vil vi gerne bifalde, da det kan blive kedeligt at se på det samme ur time efter time, dag efter dag, år efter år. Derudover er muligheden for at skifte ur alt efter outfit og temperament også praktisk. Der ville nok blive set skævt til dig, hvis du tog det store sportsur på til fest, ligesom løbeklubben også ville hæve øjenbrynene, hvis du tog dit elegante ur med på en løbetur. 

Hvis du har flere ure, du skifter mellem, kan man med fordel opbevare dem i en urboks. Den sikrer, at dine ure bliver opbevaret på en sikker og elegant måde. 

Hvilke urmærker skal du kigge efter?

I dag findes der utallige urmærker i lige så mange forskellige prisklasser. Hos Ditur tæller vores sortiment mere end 75 anerkendte urmærker, hvor priserne starter helt nede ved 250 kroner og slutter ved 24.995 kroner. Mulighederne er selvsagt mange, og hvad du vælger afhænger af budget og behov. Vi vil gerne sikre, at du finder det bedste ur til prisen. Det kan derfor være svært at fremhæve bestemte urmærker på bekostning af andre, men vi gør alligevel forsøget. Her kommer tre brands, vi synes, du skal holde øje med:

Dissing Watches

Dissing Watches blev i 2018 grundlagt af de to urentusiaster Kasper Dissing og Mikkel Dissing. Brandet er designet i Danmark med fokus på det klassiske og elegante look. Derudover har fokus været at skære fordyrende mellemled fra, hvorfor Dissing tilbyder en meget høj kvalitet til pengene. Med et ur fra Dissing Watches får du dermed et ur, der ligner en million, men ikke koster en million.

Seiko

Det japanske navn Seiko kan oversættes på dansk til både udsøgt eller succes. Det er derfor et navn, der passer godt til brandets historie og position på markedet i dag. Seikos vision er, at de altid skal være et skridt foran de andre, og netop den markedsfilosofi passer ikke kun på brandets udvikling, men også på den måde de tænker ure i dag.

Det japanske brand har altid været et skridt foran konkurrenterne, og når du køber et Seiko-ur, er du garanteret, at du får et ur med nyeste teknologi, innovation og altid i et tidssvarende design.

Festina 

Festina har ligesom mange andre virksomheder i urbranchen rødder i Schweiz. Siden de blev grundlagt i 1902, har de været synonyme med alt, hvad indebærer sans for detaljen og schweizisk kvalitet. I dag er Festina et livsstilsmærke med masser af lækre funktioner. Når du køber et ur fra Festina, får du dog ikke kun funktionalitet. Urene er fyldt med uovertrufne detaljer og detaljerede urskiver.

Nu har vi fremhævet disse tre brands, men generelt opfordrer vi til at være nysgerrig og sammenligne på tværs af mærker i jagten på dit nye ur. 

Opsummering: 5 ting du skal være opmærksom på, når du køber et ur online 

Godt så. Så nåede vi næsten i mål. Hvis du synes, at det virker lidt overvældende, så har vi her opsummeret de 5 ting, du skal have for øje, når du skal købe dit første eller næste ur. 

  1. Urets størrelse - find ud af, om urets størrelse virker naturlig på dit håndled
  2. Urværket - vil du have kvarts ur eller mekanisk automatisk?
  3. Urtype - find ud af, hvad du har brug for, og hvilken type ure du kan lide - den klassiske, den sporty, den ekstravagante eller måske en helt fjerde?
  4. Antallet af ure - udvid din ursamling, så du har et ur til enhver lejlighed og opbevar dem sikkert i en urboks
  5. Urmærker - gå på opdagelse og vær nysgerrig i forhold til at finde ny urmærker

Nu er der ikke andet for end at springe ud i det og finde dit nye ur. 

Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, har vi hos Ditur mere end 4000 forskellige ure til mænd og kvinder, så mon ikke at du kan finde et, der passer til lige netop dine behov. Vi har allerede haft mange tusinde tilfredse kunder, som vi har glædet med billige herreure og dameure i høj kvalitet. Du kan læse vores mange positive anmeldelser på Trustpilot.