27. September 2022
Skrevet af Ulrik Stavnsbjerg Offersen

Vil du have et ur, som kan næsten alt det, som din smartphone også kan? Så bør du overveje et smartwatch. Et smartwatch sidder på håndleddet som et almindeligt ur, men det er også der, lighederne stopper. For udover at kunne aflæse klokken, kan du meget, meget mere på et smartwatch. Smartwatches er blevet utroligt populære de seneste par år. Derfor har vi hos Ditur.dk lavet en guide til de bedste smartwatches, hvad de kan, og hvad du skal være opmærksom på, når du køber et. 


Bedst i test: Find de bedste smartwatch lige nu

Hos Ditur.dk følger vi spændt udviklingen omkring smartwatches, og har ligeledes et stort udvalg, som du kan gå på udkig i. Herunder har vi samlet vores bud på nogle af de bedste smartwatch brands lige nu, som selvfølgelig alle kan findes i vores udvalg.

Smartwatches fra Fossil finder du her.

 

Fossil smartwatch

Fossil laver nogle rigtig gode og prisvenlige smartwatches. På mange af deres ure finder du blandt andet pulsmåler, så du kan holde styr på pulsen, når du sprinter derudad, eller når du sidder i sofaen og restituerer. Samtidig har mange Fossil smartwatches også en slags løbecoach implementeret, så du kan få forskellige programmer til din løbetur. 

Derudover har urene fra Fossil et rigtig lækkert design, som er lavet i en klassisk minimalistisk stil. Samtidig har urene en lang batterilevetid og mange flere brugbare funktioner. En virkelig populær smartwatch serie fra Fossil er den elegante Gen 6 serie, som er spækket med virkelig mange fede features inden for både træning og hverdagsbrug.

Vores andet bud på det bedste smartwatch brand, er også et lækkert et af slagsen, nemlig Garmin.

Du finder vores udvalg af Garmin her

 

garmin smartwatch

Fra Garmin finder du blandt andet Garmin Fenix Pro Solar, som har et meget råt armbåndsur-look i stål, og ligner således ikke det, man måske normalt forbinder med et smartwatch. Men bag det rå titanium look, gemmer der sig en verden af smarte funktioner og det er samtidigt meget behageligt at have på. Dette smartwatch er perfekt, hvis du lever en aktiv hverdag, da uret har mange forskellige features og funktioner - det kan blandt andet måle din puls og tælle skridt. 

Vivoactive 4s er vores andet bud på et rigtig godt smartwatch fra Garmin. Garmin har altid været kendt som et sportsmærke, der har leveret masser af pulsure og sportsure af super høj kvalitet. Kvaliteten har de selvfølgelig taget med over i deres produktion af smartwatches, som dog også bærer præg af deres historik med sportsure. 

Således er Garmin Vivoactive 4 spækket med trænings- og sundheds-funktioner der gør det nemmere og mere motiverende at holde sig sund og aktiv. Du får bl.a. animerede træningsprogrammer, åndedragsøvelser, Garmin Coach og meget mere. 

Hvis du gerne vil have alle de smarte funktioner fra et smartwatch i en rigtig god kvalitet og flot design, skal du helt sikkert kigge efter et smartwatch fra Garmin. 

Hvad kan de bedste smartwatches?

Hvis du er i tvivl om, hvilke funktioner et smartwatch har, kommer her en kort opsummering af, hvad de bedste smartwatches kan:

 • Sms og opkald: Først og fremmest er et smartwatch en slags forlængelse af din smartphone, der gør, at du ikke behøver at kigge på telefonen hele tiden. Derfor kan man via sit smartwatch se beskeder og opkald. Nogle modeller tillader også at man kan svare på beskederne, og foretage opkald selv. 

 • Apps: Ligesom på din smartphone, kan du hente en række smarte apps til dit smartwatch. Hvilke du kan hente, afhænger selvfølgelig af model og operatør, men udvalget af apps er stort, uanset hvilken model man vælger. 

 • Træning: Smartwatches er lidt en slags videreudvikling af pulsure eller aktivitetsure, og startede med at være forbeholdt træning og aktivt brug. Derfor er der trænings-funktioner på næsten alle smartwatches. Hvor avancerede de er, afhænger selvfølgelig af modellen. Det kan være alt fra skridttæller til funktioner der mest af alt minder om en personlig træner. 

 • Musik: En del smartwatches tillader at gemme og afspille musik via bluetooth. Så hvis du skal gå en lang tur, eller ud og løbe lidt, behøver du ikke længere have telefonen med for at høre musik. 

 • GPS: Mange smartwatches er efterhånden med GPS indbygget. Det er smart, når man løber, men også hvis man er i en ny by, eller generelt har lidt svært ved at finde rundt. 
   

Hvilket smartwatch skal jeg vælge? Dette bør du overveje inden du køber et smartwatch

Vælg dit smartwatch med omhu. Hvis du overvejer at investere i et smartwatch, er der nogle ting du bør overveje, inden du lægger dig fast på, hvilken model der passer dine behov bedst. For selvom et smartwatch er blevet kåret til best i test, er det ikke sikkert det passer til dine behov.

Derfor skal du overveje følgende:

 • Skærm: En skærm på et smartwatch kan jo af gode grunde ikke være specielt stor. Derfor skal du overveje, om du vil have en model med touch-skærm, eller om du hellere vil have knapper til at navigere rundt. 

 • Batterilevetid: Der er stor forskel på, hvor længe batterierne på de forskellige modeller kan klare sig uden opladning. En kort batterilevetid er ikke nødvendigvis en dealbreaker, hvis du tit har opladningsmuligheder inden for rækkevidde. Derfor skal du overveje, hvor vigtigt punktet er i forhold til dit valg.
 • Kompatibilitet: Det er selvfølgelig rigtig vigtigt at dit smartwatch kan ‘snakke sammen med’ din smartphone. Derfor skal du være opmærksom på, at nogle modeller kun kan kobles til én type smartphone. Eksempelvis kan Apple Watches kun kobles til iPhones. Smartwatches med Android som styresystem kan kobles til både Android-telefoner og iPhones. Dog skal du huske på, at nogle funktioner stadig vil fungere bedst, når ur og telefon har samme styresystem. 
 • Urrem: Valget af rem kan dels afhænge af personlig smag, men også af, hvordan du vil bruge uret. Hvis du skal bruge det som et sportsur, hvor du skal være meget aktiv med uret på, vil en læderrem eller metalrem eksempelvis ikke være et specielt godt valg. Heldigvis kan man på mange af de bedste smartwatches skifte remmen alt efter hvilken anledning det skal bæres til.

 

Køb det bedste smartwatch hos Ditur.dk

Hvis du er blevet fristet, og vil investere i et nyt smartwatch, kan du trygt gøre det hos Ditur. Vores udvalg spænder bredt, og vores prisgaranti sikrer markedets skarpeste priser. Samtidig har vi dag-til-dag levering, som gør, at du ikke skal vente længere tid end højst nødvendigt. 

Vi arbejder hårdt for at give dig den bedste købsoplevelse, og det fortæller vores nuværende kunder, at de kan mærke. Vi har fem stjerner og 48.000+ anmeldelser på Trustpilot. Hvis du har brug for hjælp, kan du kontakte Diturs kundeservice her, på e-mail; [email protected] eller på telefon 60 57 07 35. Telefonen er åben kl. 9-18 på mandage til torsdage, 9-15 på fredage og 10-16 på søndage.