Kondens i dit ur

1

Kondens - Vær meget opmærksom på kondens!

Ved temperatursvingninger opstår der et undertryk i uret, som kan forårsage at der kommer kondens under glasset. Kondens ses som små dugdråber i uret, og bør straks håndteres. 

Du kan selv tørre uret, ved hjælp af nedenstående løsningsforslag, men Ditur.dk anbefaler altid, at du går til en urmager, som kan fjerne bagkassen på uret, og dermed tørre det mere effektivt.

Fugtigheden i uret forsvinder ikke, blot fordi duggen forsvinder. Derfor er det vigtigt, at du tørrer uret ordentligt. Hvis du ikke får tørret uret fuldstændigt, så vil fugten beskadige urværket, og dette kan forårsage totalskade.

Ingen ure er kondenssikre, selvom de er vandtætte. Dette gælder selv de helt dyre ure. Kondens sker typisk, hvis du går fra stærk kulde til høj varme.

Det er rigtig ærgerligt, hvis der kommer kondens i dit ur, men kondens er ikke en reklamationsfejl, og er derfor ikke dækket af reklamationretten. 

Hvad kan du selv gøre?

Der findes flere måder hvorpå, du selv kan tørre uret. 

Løsning 1: Fyld en pose med ris og træk kronen ud på uret. Luk posen og lad uret ligge heri i mindst 24 timer.
Løsning 2: Træk kronen ud på uret og placer uret på en radiator eller brug en hårtørrer.

Hvis du har yderligere spørgsmål til kondens i dit ur, er du velkommen til at kontakte kundeservice på [email protected], hvor vi gerne hjælper med yderligere vejledning. 

Vi svarer indenfor 24 timer på hverdage.