Kondens i dit ur

Kondens - Vær meget opmærksom på kondens!

Ved temperatursvingninger opstår et undertryk i uret, som kan forårsage at kondens opstår. Dette er en rigtig dårlig situation, og du vil se dugdråber under glasset, hvis dette sker. Du kan ved nedenstående løsninger selv forsøge, at fjerne kondens, men Ditur.dk anbefaler, at du går til urmager for at få åbnet bagkassen og tørret uret. Fugtigheden forsvinder ikke selvom duggen forsvinder. Hvis du ikke får uret tørret fuldstændigt, så vil fugten beskadige urværket, og dette kan forårsage totalskade. Ingen ure er kondenssikre, selv om de er vandtætte. Dette gælder selv de helt dyre ure. Kondens sker typisk hvis du går fra stærk kulde til høj varme. Kondens er ikke en reklamationsfejl, og derfor ikke en reklamation.

Hvad kan du selv gøre?

Der findes flere måder, hvor du kan tørre uret. Det er vigtigt, at alt kondens fjernes, idet det ellers på langt sigt kan forudsage totalskade på uret.

Løsning 1: Fyld en pose med ris og lad uret ligge heri i mindst 24 timer.
Løsning 2: Placer uret på en radiator eller brug evt. en hårtørrer

Hvis der er tvivl omkring kondens eller du søger vejledning herom, så står vi klar til at hjælpe på mail kontakt@ditur.dk. Vi svarer indenfor 24 timer i hverdage.